Referral Brotherhood Crypto Bull vs Bear Index Nedir?

Bu makalemde sizlerden gelen yoğun istek üzerine kendi buluşum olan ve lisansını aldığım ve uzun bir süredir Referral Brotherhood platformumuzda yayınladığım "Crypto Bull vs Bear Index" yani "Kripto Boğa vs Ayı Endeksinin" ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını basit bir dille anlatacağım.

crypto-bull-vs-bear-index-nedir-nasil-kullanilir-referralbrotherhood.com

{getToc} $title={Table of Contents}

Referral Brotherhood Crypto Bull vs Bear Index Nedir? Nasil Kullanilir?

Giris

Bu makalemde sizlerden gelen yoğun istek üzerine kendi buluşum olan ve lisansını aldığım ve uzun bir süredir Referral Brotherhood platformumuzda yayınladığım "Crypto Bull vs Bear Index" yani "Kripto Boğa vs Ayı Endeksinin" ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını basit bir dille anlatacağım. Bir çok kişi tarafından bana sorular gelmekte. Hocam ben bu indexi anlamıyorum. Nasıl çalışıyor veya nasıl okuyabilirim?

Bazı takipçilerimizin az da olsa teknik ve temel analiz bilgisi olduğu için Crypto Bull vs Bear Index' i anlamakta zorluk yaşamıyorlar. Fakat hiç bir bilgisi olmayan bir çok kişi anlamakta zorluk yaşamışlar.

Bende bu yazıda basit bir dille Crypto Bull vs Bear Index'in ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlatacağım.

Son Guncellemeler

09.05.2022 => V.1.0 İlk stabil sürüm yayınlandı.

24.08.2022 => V.1.1 Kripto para piyasalarına uygun olarak indikatördeki algoritmalar güncellendi.

25.09.2022 => V.1.2 Endeksin grafik ara yüzü ve yüzdelik dilimleri değiştirildi ve algoritmalar güncellendi. Grafik daha basit ve anlaşılabilir hale getirildi. İlgili makale güncellendi.

25.12.2022 => V.1.3 Kripto para piyasalarına uygun olarak indikatördeki algoritmalar güncellendi.

24.05.2023 => V.1.4 Kripto para piyasalarına uygun olarak indikatördeki algoritmalar güncellendi.

25.08.2023 => İlgili makale güncellendi.

27.11.2023 => V.1.5 Kripto para piyasalarına uygun olarak indikatördeki algoritmalar güncellendi.

25.03.2024 => Endeksin grafik ara yüzüne logo eklendi ve lisans bilgileri güncellendi.

Not: Crypto Bull vs Bear Index'in bu konunun en üstünde ve referralbrotherhood.com web sitesi ana sayfasında kripto para piyasasının analiz edilmiş güncel durumu bulunmaktadır.{alertSuccess}

Crypto Bull vs Bear Index Nedir?

Borsalarda piyasanın yönünü bilmek en zor şeydir çünkü temel analiz ve teknik analiz ile birlikte bir çok faktör piyasaları etkiler. Piyasanın düşüş veya yükseliş trendi kripto para yatırımcıları ve tüccarları (trader) için oldukça önem taşır. Dünyada bir çok araştırmacı, matematikçi, teknik analist ve Blokzincir teknolojileri uzmanları vardır. Bu insanlar kripto para piyasanın yönünü bilebilmek için gece gündüz çalışmalar yapıyorlar ve asıl sorunun cevabını arıyorlar.

Geleneksel borsalarda ve kripto borsalarında iki tür analiz vardır; Teknik Analiz ve Temel Analiz.

Teknik Analiz: Bir yatırım aracının geçmişteki düşüş ve yükseliş hareketlerine göre, mum grafikleri, belirli indikatörler, çizim araçları ve destek direnç seviyeleri ile incelenmesidir.

Temel Analiz: Yatırım araçlarının piyasa haberleri ve trend dalgalanmaları ile incelenmesidir.

Kendi buluşum olan "Crypto Bull vs Bear Index" Teknik Analiz algoritmalarının birleşimi üzerine kurulmuş, orta ve uzun vade (Haftalık ve Aylık) yatırımcılara uygun olan bir indikatördür. Kısa vade (Dakika, Saat, ve Gün) işlem açan yatırımcılara uygun değildir. Kuruluş amacı uzun vadede yatırımcıya yol göstermek ve zararı minimize etmek ve karı artırmak hedefi vardır. Yüzde doksan ve üzeri isabet oranı ile çalışmaktadır.{alertInfo}

Kısaca anlatmak gerekirse; referralbrotherhood.com'un "Crypto Bull vs Bear Index"i teknik olarak kripto para piyasasının yükseliş veya düşüş trendini ölçer.

Crypto Bull vs Bear Index Nasil Kullanilir?

Şimdi sizlere basit bir dille indikatörün nasıl kullanılacağını anlatacağım. Sizlere anlatım yaparken lütfen bu konunun en üstünde bulunan "Crypto Bull vs Bear Index" görselinden faydalanın.

Teknik algoritmalar üzerine kurulan Crypto Bull vs Bear Index bir gösterge tablosu (gauge chart) üzerinde -%15'den başlayıp +%15 de biten 130 puanlık yüzdelik bir oranın 4 farklı dilime ayrılmasıyla oluşturuldu. Her dilim koyu kırmızı(-%15 / +%15), açık kırmızı(+%16 / +%49), açık yeşil(+%51 / +%84) ve koyu yeşil(+%85 / +%115) renkler ve ilgili yüzdelik dilimlere ayrıldı.

Crypto Bull vs Bear Index'deki Anlamlar ve Kullanimlari

Göstergedeki Bitcoin oku hangi puanı gösteriyorsa kripto para piyasasının güncel durumunu ifade eder.

Koyu Kırmızı Yüzdelik Dilim (-%15 / +%15): Kripto para piyasasının Bearish Season yani Ayı Sezonunda olduğunu ve piyasada düşüş eğiliminin çok yüksek olduğunu belirtir.

Açık Kırmızı Yüzdelik Dilim (+%16 / +%49): Kripto para piyasasının Bearish yani Ayı durumunda olduğunu ve piyasanın düşüş eğilimine girdiğini ifade eder.

Açık Yeşil Yüzdelik Dilim (+%51 / +%84): Kripto para piyasasının Bullish yani Boğa durumunda olduğunu ve piyasanın yükseliş eğilimine girdiğini ifade eder.

Koyu Yeşil Yüzdelik Dilim (+%85 / +%115): Kripto para piyasasının Bullish Season yani Boğa Sezonunda olduğunu ve piyasada yükseliş eğiliminin çok yüksek olduğunu belirtir.

Final Analysis Time: "Son Analiz Zamanı" demektir. Kripto para piyasasının en son analizinin yapıldığı tarihi belirtir.

NOW: "Şimdi" demektir. Gösterge üzerindeki Bitcoin okunun gösterdiği ve piyasanın "Son Analiz Zamanındaki" güncel yüzdelik durumunu ve hangi durumda olduğunu belirtir.

Sonuc

Yazıyı oldukça anlaşılır ve kısa tutmaya çalıştım. Bu indikatör ile kripto para piyasasındaki büyük bir boşluğu doldurdum ve eksiliği giderdim. Kendi buluşum olan ve lisansını aldığım ve uzun bir süredir Referral Brotherhood platformumuzda yayınladığım Crypto Bull vs Bear Index (Kripto Boğa vs Ayı Endeksi) ilk başta ülkemiz "Türkiye Cumhuriyeti"ne sonra tüm Dünya insanlığına faydalı olacağını düşünüyorum.

Note: "All content on this website is copyrighted."

Not: "Bu web sitesindeki tüm içerik telif hakkıyla korunmaktadır."

Referral Brotherhood

The author, who has been following Blockchain Technologies and the Cryptocurrency world since 2010, founded the "Referral Brotherhood" platform in 2021. The author, who loves science and astronomy, conducted mathematical studies on Fibonacci numbers and developed certain algorithms. In 2022, he discovered the application called "Crypto Bull vs Bear Index" and the first stable version of V.1.0 was published on 09.05.2022. In this way, it filled a huge gap in the cryptocurrency ecosystem. The author, who has received technical analysis, Blockchain technologies and digital marketing training, is fluent in the Pinescript programming language. Crypto Bull vs Bear Index

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu