Kripto Boga vs Ayi Endeksi

referralbrotherhood.com'un "Kripto Boğa vs Ayı Endeksi", teknik olarak kripto para piyasasının yükseliş veya düşüş trendini ölçer.

{getToc} $title={Table of Contents}

Giris

"Kripto Boğa vs Ayı Endeksi Yatırımcının Karanlık Bir Yol Yerine, Aydınlık Bir Yolda Yürümesini Sağlar."{alertInfo}

Merhaba. Uzun bir süredir tahminen 10 yılı geçti, kripto para ekosistemini takip ediyorum ve 3 yılı aşkın süredir de alış satış işlemleri yaptım. Teknik ve Temel analiz hakkında bilgiler topladım ve onlar hakkında eğitimler aldım.

Teknik indikatörler ve Fibonacci sayıları üzerine matematiksel çalışmalarım var ve teknik indikatörler ve Fibonacci sayıları üzerine yeni keşifler yaptım. Bazı çalışmalarım ise halen devam etmekte.

Bu çalışmalarımdan biri Kripto Para piyasasında uzun zamandır büyük bir boşluk olarak gördüğüm, "Kripto Boğa vs Ayı Endeksi" ni oluşturmaktı.{alertSuccess}

Kripto para piyasaları mevsimler gibidir. Yaz ve Kış mevsimleri gibi döngüler içerisinde hareket eder. Piyasalardaki bu harekete "BOĞA" ve "AYI" piyasası isimleri verilmiştir.

Genelde çoğu Youtuber veya Trader piyasadaki mevcut trendin boğa trendinde mi yoksa ayı trendinde mi olduğunu söylemekten kaçınırlar. Çünkü bunu söylemek veya bilmek bu piyasadaki en zor şeydir. Bazı kişiler ise ellerindeki bilgi birikimine veya mevcut algı durumuna göre bu bilgileri paylaşmaktan çekinirler veya paylaştıkları takdirde bilgisizliklerinin gün yüzüne çıkmasından korkarlar.

Uzun uğraşlar ve testler sonucunda nihayet çalışmamı bitirmiş bulunmaktayım.✅

Son Guncellemeler

09.05.2022 => V.1.0 İlk stabil sürüm yayınlandı.

24.08.2022 => V.1.1 Kripto para piyasalarına uygun olarak programdaki algoritmalar güncellendi.

25.09.2022 => V.1.2 Endeksin grafik ara yüzü ve yüzdelik dilimleri değiştirildi ve algoritmalar güncellendi. Grafik daha basit ve anlaşılabilir hale getirildi. İlgili makale güncellendi.

25.12.2022 => V.1.3 Kripto para piyasalarına uygun olarak programdaki algoritmalar güncellendi.

24.05.2023 => V.1.4 Kripto para piyasalarına uygun olarak programdaki algoritmalar güncellendi.

25.08.2023 => İlgili makale güncellendi.

27.11.2023 => V.1.5 Kripto para piyasalarına uygun olarak programdaki algoritmalar güncellendi.

25.03.2024 => Endeksin grafik ara yüzüne logo eklendi ve lisans bilgileri güncellendi.

kripto-boga-vs-ayi-endeksi-referralbrotherhood.com

Kripto Para Piyasasinda Boga vs Ayi Endeksi Neden Olculur?

Kripto Para piyasası çok volatil bir piyasadır. Ani çıkışlar ve ani düşüşler meydana gelir. Bu da ister istemez yatırımcıların aşırı psikolojik baskı altında kalmasına sebebiyet verir. Çünkü piyasasın yönünü bilmeyen yatırımcı için o piyasa derinliğini bilmediğiniz bir suya atlamaya benzer. Kripto Boğa ve Ayı endeksi ile sizi kendi duygusal aşırı tepkilerinizden kurtarmaya çalışıyorum.

Uc Basit Varsayim

Bull; Yatırımcıların piyasaya olumlu baktığı ve açgözlü olduğu, genel bir yükseliş ve aşırı alış trendi düşüncesinin hakim olduğu durumlar.

Normal; Yatırımcıların alış ve satış konularında kararsız kaldıkları veya piyasanın bir düzeltme zamanı geldiği anlamında olduğu durumlar.

Bear; Yatırımcıların piyasaya olumsuz baktığı ve korkunun hakim olduğu, genel bir düşüş ve aşırı satış trendi düşüncesinin hakim olduğu durumlar.

referralbrotherhood.com'un Kripto Boga vs Ayi Endeksi Nasil Calisir?

Yapmış olduğum çalışmalar ve eklediğim algoritmaları yüzdelik dilimler ile analiz ederek birtakım veriler oluşturdum ve Kripto Para piyasasının mevcut duyarlılığını analiz ederek  -%15'den +%115'e kadar basit bir şekilde yüzdelik dilimlere ayırdım.

Mevcut piyasa koşullarını analiz ederek ve belirli algoritmalar üzerine inşa ederek aşağıdaki şekilde 4 ayrı seviyede Kripto Para piyasasının Boğa vs Ayı Endeksinin anlamlarını oluşturdum.

Yuzdelik Dilimler ve Boga vs Ayi Endeksi Anlamlari Nedir?

-%15 / +%15 => Ayı Sezonu [Bearish Season]

+%16 / +%49 => Ayı [Bearish]

+%51 / +%84 => Boğa [Bullish]

+%85 / +%115 => Boğa Sezonu [Bullish Season]

Günlük analizlerim ile piyasada değişim oldukça "Kripto Boğa vs Ayı Endeksi" ni devamlı güncellemeye çalışacağım.

Bu makalemi beğendiyseniz"Kripto Para Borsalarında Referans Nedir? Neden Referans ile Üye Olmalıyım?"adlı makalemi de okuyabilirsiniz.{alertSuccess}

referralbrotherhood.com'un Kripto Boga vs Ayi Endeksi' ne Gore Ayi veya Boga Sezonunda Oldugumuzu Nasil Anlariz?

En can alıcı soru bu olsa gerek. Benim bu endeksin keşfini yapmaktaki amacım zaten bu soruya cevap vermekti. Arkadaşlar piyasalar dalgalar şeklinde hareket ederler. Kripto para piyasası da böyledir.

Örneğin; Bitcoin' in günlük grafiklerine baktığınızda her günlük kapanış yapan mumların renginin ve seviyesinin farklı olduğunu görmüşsünüzdür. Bazı mumlar kırmızı renk ile düşüş, bazı mumlar yeşil renk ile yükseliş yaparak fiyat kapanışını gerçekleştirmiştir.

Hiç bir şey devamlı yükseliş veya devamlı düşüş hareketi yapmaz, elbet düzeltme dediğimiz fiyat hareketleri yapacaktır. Genelde yatırımcılar bu hareketler nedeniyle yanlış zamanda yanlış kararlar verdikleri için hata yaparlar ve zarar ile sonuçlanan üzücü sonuçlar ile karşılaşırlar. Şimdi gelelim can alıcı sorumuz olan "Kripto Para Piyasası Ayı Sezonunda mı? Yoksa Boğa Sezonunda mı?" sorusunu cevaplamaya.

Yapmış olduğum "Kripto Boğa vs Ayı Endeksi" üzerindeki yüzdelik dilimleri sizin anlayabileceğiniz şekilde 4 ayrı bölüme ayırmıştım. Aşağıda 2 ayrı öğreti adımı ile bu endeks ile piyasasının hangi sezonda olduğunu nasıl anlayacaksınız bunu açıklayacağım.

1.Ogreti "Boga Sezonunda" Oldugumuzda

Boğa sezonunda Kripto Boğa vs Ayı Endeksi %85 ile %115 yüzdelik dilimler değerleri içerisinde hareketine devam eder. Bu bölge " Bullish Season yani Boğa Sezonu" bölgesidir. Piyasa düşüş ve yükselişler yaparak dalga hareketine devam eder. Çoğu yatırımcının yaptığı hata piyasa Boğa sezonunda olduğu halde düşüşlerin sert olduğu günlerde inançlarını kaybeder ve FOMO' ya kapılıp zarar ile işlem kapatırlar. Halbuki sonraki günlerde piyasa yükseliş ile hareketine devam eder.

Özetlemek Gerekirse "Bullish Season yani Boğa Sezonunda" Kripto Boğa vs Ayı Endeksi yüzdelik değerleri %85 ile %115 değerleri arasında salınır.

2.Ogreti "Ayi Sezonunda" Oldugumuzda

Ayı sezonunda Kripto Boğa vs Ayı Endeksi %-15 ile %15 yüzdelik dilimler değerleri içerisinde hareketine devam eder. Bu bölge " Bearish Season yani Ayı Sezonu " bölgesidir. Piyasa düşüş ve yükselişler yaparak dalga hareketine devam eder. Çoğu yatırımcının yaptığı hata piyasa Ayı sezonunda olduğu halde yükselişlerin sert olduğu günlerde açgözlülük yaparlar ve FOMO' ya kapılıp aşırı alım yaparlar ve devamındaki düşüşlerde zarar ile işlem kapatırlar. Halbuki sonraki günlerde de piyasa düşüş ile hareketine devam eder.

Özetlemek Gerekirse " Bearish Season yani Ayı Sezonunda" Kripto Boğa vs Ayı Endeksi yüzdelik değerleri %-15 ile %15 değerleri arasında salınır.

referralbrotherhood.com'un Kripto Boga vs Ayi Endeksine Gore Kripto Para Alis veya Satis islemi Yapabilir miyim?

Öncelikle burada yazdıklarım veya çizdiklerim [YTD] Yatırım Tavsiyesi Değildir. Ben "Kripto Boğa vs Ayı Endeksini" Kripto Para yatırımcılarına karanlıkta bir ışık olması ve onların önlerini aydınlatması için icat ettim.

Sizlere YTD belirterek bir fikir ve eğitim mahiyetinde "Kripto Boğa vs Ayı Endeksi" yüzdelik dilimlerine göre neler yapabileceğiniz hakkında bir kaç ufak bilgi vermek istiyorum.

ÖRNEK 1: Kripto Para piyasası Ayı Sezonu yani Bearish Season yüzdelik diliminde ise piyasa sert bir şekilde düşmüştür ve yatırımcılara korku hakimdir.

Basın yayın organlarında, gazete ve dergilerde, haber kanallarında, Youtube ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında insanlara "Ayı Piyasasına" geçildiği söylenmez. Boğa piyasasının devam ettiğine dair "Yalan ve Aldatıcı Haberler" yayılmaya devam eder.

Fakat "Kripto Boğa vs Ayı Endeksine" Göre "Ayı Piyasası" na Girdiğimiz Onaylanmıştır.✅

Ayı Piyasasında panik satışlar ve kötü piyasa haberleri artarak gelmeye devam eder.

Böyle zamanlarda akıllı yatırımcılar ise hedeflerindeki kripto paraları parça parça alım yaparak toplamaya başlarlar.

ÖRNEK 2: Kripto Para piyasası Boğa Piyasası yani Bullish Season yüzdelik diliminde ise piyasada açgözlülük yükselmiştir.

Basın yayın organlarında, gazete ve dergilerde, haber kanallarında, Youtube ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında insanlara "Boğa Piyasasına" geçildiği söylenmez. Ayı piyasasının devam ettiğine dair "Yalan ve Aldatıcı Haberler" yayılmaya devam eder.

Fakat "Kripto Boğa vs Ayı Endeksine" Göre "Boğa Piyasası" na Girdiğimiz Onaylanmıştır.✅

Yatırımcılar her şey daha da yükselecek beklentisinde olurlar. Piyasa olumlu bir haldedir ve fiyatlar artarak hareketlerine devam eder.

Böyle zamanlarda akıllı yatırımcılar piyasanın boğa piyasası olduğunu bilirler. Aldıkları kripto paraların yükselişlerini beklerler ve satış hedeflerine gelen kripto paraları parça parça satış yaparak karlarını realize ederler.

Sonuc

Bu yazıda sizlere kendi buluşum olan "Kripto Boğa vs Ayı Endeksi" hakkında bilgiler verdim. Devamlı olarak bu endeksi takip ederek kripto para piyasasının yükseliş veya düşüş trendinin durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Note: "All content on this website is copyrighted."

Not: "Bu web sitesindeki tüm içerik telif hakkıyla korunmaktadır."

Referral Brotherhood

The author, who has been following Blockchain Technologies and the Cryptocurrency world since 2010, founded the "Referral Brotherhood" platform in 2021. The author, who loves science and astronomy, conducted mathematical studies on Fibonacci numbers and developed certain algorithms. In 2022, he discovered the application called "Crypto Bull vs Bear Index" and the first stable version of V.1.0 was published on 09.05.2022. In this way, it filled a huge gap in the cryptocurrency ecosystem. The author, who has received technical analysis, Blockchain technologies and digital marketing training, is fluent in the Pinescript programming language. Crypto Bull vs Bear Index

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu