Bu yazıda Binance kripto para borsasını, teknik özellikleri, kullanımı, artıları ve eksileri ile inceleyeceğiz.
{getToc} $title={Table of Contents}
Giris
İlk Blokzincir teknolojisi 2008 yılında Satoshi Nakamoto olarak bilinen bir kişi yada bir grup insan tarafından kavramsallaştırılıyor. Daha sonra Nakamoto Bitcoin' in icadını gerçekleştiriyor. Bunu yeni bir para devriminin başlangıcı olarak düşünebiliriz. Dijital para devriminin başlangıcı.
Bitcoin’ in icadından itibaren “Kripto Para ve Blokzincir” teknolojisi gelişerek dünyaya yayıldı ve Kripto Paralar kullanılmaya başlandı. Buna bağlı olarak ana kripto para rolünde olan Bitcoin' den sonra Altcoin adı verilen “Alternatif Coin” ler üretilerek insanlara sunuldu. Bitcoin ve Altcoin dediğimiz kripto paralar artık her yerde ve her kişiye kolayca ulaşılabilir bir şekilde sunuluyor ve sayıları on binleri aşmış durumda.
Kripto paralar, dünyadaki milyonlarca insan tarafından alım ve satım işlemlerinde kullanılıyor. Ayrıca borsalarda her saniye devamlı olarak yüz binlerce parite içerisinde alım ve satım işlemleri yapılıyor. Kripto paraların alım ve satım işlemlerinin yapıldığı platforma "Kripto Para Borsası" denir.
Kripto para borsaları arasında en önemli olanlar CEX (Centralized Exchange) yani "Merkezi Kripto Para Borsalarıdır".
Kripto para ekosistemi ve buna bağlı olarak faaliyet gösteren yüzlerce CEX borsa bulunmaktadır. Bu borsalardan biride Binance kripto para borsasıdır.
Bu yazımızda Binance kripto para borsasını inceleyeceğiz.
Binance Borsasi Teknik Bilgiler
Borsa Adı: Binance Kripto Para Borsası
Bulunduğu Sektör: CEX (Centralized Exchange)
Resmi Web Sitesi:https://www.binance.com/tr
Borsa Tokeni: Evet var. BNB Token
Listelenmiş Koin Sayısı: 390+
Haftalık Ortalama Ziyaretçi Sayısı: Ortalama 12 Milyon Kişi+
24 Saatlik İşlem Hacmi: Ortalama 10 Milyar Dolar+
Binance Nedir?
Binance, çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için platform sağlayan bir kripto para borsasıdır. Ocak 2018 itibarıyla Binance, işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası oldu.
Binance, daha önce "High Frequency Trading" yazılımı geliştiren bir geliştirici olan Changpeng Zhao [CZ] tarafından kuruldu. Binance başlangıçta Çin'de bulunuyordu, ancak daha sonra Çin'in artan kripto para düzenlemeleri nedeniyle Çin'den ayrıldı.
Binance' ta, kim olursanız olun veya nereden geliyor olursanız olun herkesin para kazanma, tutma, harcama, paylaşma ve verme özgürlüğüne sahip olması gerektiğine inanılıyor.
On milyar dolardan fazla günlük işlem hacmi ortalaması, 1,400,000+ saniye başına işlem ve 7 gün 24 saat 40 dilde müşteri hizmetleri veren borsa, sektörde dünyada liderlik konumunda bulunuyor.
Binance, bugün dünyanın en büyük dijital varlık borsasını da içeren bir ürün seçkisine sahip, dünyanın lider Blokzincir ekosistemidir. Borsa misyonu, kripto dünyasında altyapı hizmetlerinin sağlayıcısı olmaktır.
Bu yazıyı beğendiyseniz Binance Borsasına Nasıl Para Yatırılır? adlı makaleyi okuyabilirsiniz.{alertSuccess}
Binance Komisyon Ucretleri Nasil?
Binance borsasına kayıt olan kullanıcılar, Spot ve Marjin işlemler ve USD-M ve COIM-M vadeli işlemler olmak üzere dört farklı tür işlem yapabiliyor.
Kullanıcılar Binance borsası değişim ve indirim tokeni olan BNB' yi kullanarak işlem ücretlerinde Spot ve %25, USD-M ve COIN-M Vadeli işlemlerde %10, Marjin idlemlerde %5 komisyon indiriminden faydalanabiliyor.
Binance itibari para ve kripto para yatırma ücretleri için ücret almıyor. Çekim ücretleri ise kripto paralarda blok zinciri ağı tarafından belirleniyor. İtibari paralarda ise alıcı banka ücret tarifeleri veya bankalar ile Binance arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde ödeniyor.
Ayrıca Referans Kodu ile kayıt olursanız daha fazla komisyon indirimlerinden yararlanabiliyorsunuz.
Binance komisyon oranları güncel hali aşağıdaki şekildedir. Bu oranlar zamanla değişiklik gösterebilir.
Spot ve Marjin islemler Komisyon Oranlari
Piyasa Yapıcı: %0,10
Piyasa Alıcı: %0,10
USD-M Vadeli islemler Komisyon Oranlari
Piyasa Yapıcı: %0,020
Piyasa Alıcı: %0,050
COIN-M Vadeli islemler Komisyon Oranlari
Piyasa Yapıcı: %0,020
Piyasa Alıcı: %0,050
Binance Ekosistemi Hangi Birimlerden Olusur?
Binance platformuna Dünya çapında milyonlarca kişi güvenmekte ve platform rakipsiz bir finansal ürün portföyü içermektedir.
Binance Borsası: Binance Borsası, işlem hacmi bazında en büyük kripto borsasıdır.
BNB Chain: BNB Zinciri, dünyanın her yerinden geliştiricilerin ve katılımcıların parçası olduğu, topluluk destekli bir Blokzincir yazılım sistemidir.
Trust Wallet: Binance' ın resmi kripto para cüzdanı Trust Wallet, kullanıcıların dijital varlıkları gönderebildiği, alabildiği ve saklayabildiği güvenli ve merkeziyetsiz bir cüzdandır.
Binance Araştırma: Binance Research, kripto dünyasındaki yatırımcılar için kurumsal seviyede araştırma raporları, veri kaynaklı öngörüler ve analizler sunar.
LaunchPad ve LaunchPool: Binance Borsası, işlem hacmi bazında en büyük kripto borsasıdır. Bu özellik ile Altcoin listelemelerinde başı çeker.
Binance Launchpool hakkında daha fazla bilgi için Binance LaunchPool Nedir?Nasıl Katılınır? adlı makaleyi okuyabilirsiniz.{alertSuccess}
Binance Labs: Binance Labs, Blockchain projelerine kuluçka yan başlangıç olmayı, yatırım yapmayı ve güç sağlamayı amaçlayan bir altyapı etki fonu ve girişimidir.
Binance Charity: Binance hayır ve yardım işleri. Kendini Blokzincir destekli hayır işlerini ve küresel sürdürülebilir gelişmeleri desteklemeye adamış kar amacı gütmeyen bir vakıftır.
Binance Akademi: Binance Academy, 20'den fazla dilde ücretsiz Blokzincir ve kripto eğitimi sunan, herkese açık bir öğrenim merkezidir.
Bunların dışında daha bir çok oluşum borsa bünyesinde bulunmaktadır.
Binance Kimlik Dogrulamasi Gerekli mi?
Evet. Kimlik doğrulaması, finans ve kripto para sektörlerince benimsenen standart bir prosedürdür. Hisse senedi borsalarında hesap açmadan önce nasıl kimlik doğrulaması isteniyorsa, kripto para borsalarında da istenebilir.
Temel amacı, hisse senedi borsalarının ve kripto para borsalarının müşterileri ve kullanıcıları hakkında detaylı bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır. Bu süreç kimlik bilgilerinin doğrulanması ve potansiyel risklerin değerlendirilmesinin yanı sıra Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve Terörizmin Finanse Edilmesiyle Mücadele (CTF) düzenlemelerine uyulmasını da kapsar.
Binance Referans Programı Nasil Calisir?
Kripto para borsalarına kayıt olmadan önce kullanılan belirli oranlarda alış ve satış işlemlerinizden indirim kazandığınız ayrıca hediyeler almanızı sağlayan kodlara "Referans Kodu veya Davet Kodu" denir.
Binance kripto para borsasına kayıt olmadan önce alış ve satış işlemlerinizde indirim kazanmak ve hediyelerinizi almak için elinizde "Referans Kodu veya Davet Kodu" olması gerekir. Yani bu koda ihtiyacınız vardır. Binance kripto para borsasındaki referans programı da bu temel üzerine kurulmuştur ve bu temel üzerinde çalışır.
Binance Referans Kodu Kullanmanin Faydalari Nedir?
Herhangi bir Referans Kodu olmadan kayıt olursanız alış ve satış işlemlerindeki komisyon indirimlerinden, yaptığınız işlemlerden belirli oranlarda verilen cashback yani nakit para ödüllerinden ve bazı avantaj ve hediyelerden faydalanamazsınız.
Referans Kodu kullanırsanız komisyon indirimleri, cashback yani nakit para ödülleri, bazı avantaj ve hediyeler kazanırsınız. Bu özellikler ile kripto para borsalarına yeni kayıt olacak kullanıcılar Referans Kodu ararlar.
Referans Kodu olmadan kayıt olursanız, kayıt olduktan sonra artık Referans Kodu ekleyemezsiniz. O yüzden kayıt olmadan önce sizin için en iyi olan referans kodlarını bulmayı ve eklemeyi unutmayınız.{alertWarning}
Burada önemli olan en iyi ve gerçek bir Referans Kodu bulmaktır.
Binance Borsasına Kayıt Olmak ve Hesap Açmak İçin Buraya Tıklayınız.{alertSuccess}
Binance Borsasi Artilari ve Eksileri Nelerdir?
Artilari
Rekabetçi Komisyon Ücretleri: Binance, spot ve vadeli işlemler için oldukça rekabetçi komisyon ücretleri sunmaktadır. BNB borsa değişimi tokeni ile kullanıcılar daha düşük komisyon ücretleri öderler. Referans ile kayıt olan kullanıcılar ek komisyon indirimlerinden yararlanırlar.Geniş İşlem Çifti Yelpazesi: Binance, dünyanın en geniş işlem çifti yelpazesine sahip kripto para borsalarından biridir. Yüzlerce kripto para borsa tahtasında listelenmiştir.
İşlem Hacmi ve Sıfıra Yakın Slipaj Oranı: Binance borsası çok likit bir borsadır. İşlem hacmi oldukça yüksektir. İşlem paritelerinde neredeyse sıfır slipaj oranı ile kullanıcılar alım ve satım işlemlerini gerçekleştirirler.
Gelişmiş Güvenlik Özellikleri: Binance, kripto para varlıklarını korumak için çeşitli güvenlik önlemleri almaktadır. Üst düzey güvenlik önlemleri borsa tarafından şart koşulmuştur. Kullanıcılar 2 adımlı doğrulama, Google Authenticator ve benzeri güvenlik önlemleri ile korunmaktadır.
Kullanıcı Dostu Ara Yüz: Binance' ın web ara yüzü, yeni başlayanlar ve deneyimli kullanıcılar için oldukça kullanıcı dostudur. Mobil uygulaması devamlı olarak güncellenmekte ve kullanıcı deneyimi en üst seviyede tutulmaktadır.
Eksileri
Teknik Sorunlar: Binance, bazı kullanıcılar tarafından teknik sorunlarla şikayet edilmektedir. Bazı sorunların kullanıcı kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Bu sorunlar kullanıcıların mevcut internet sağlayıcıları veya elektronik cihazları kaynaklı olabilmektedir.
Müşteri Desteği: Borsa her ne kadar 7 gün 24 saat müşteri desteği hizmeti verse de Binance' ın müşteri desteği, bazı kullanıcılar tarafından yetersiz olarak değerlendirilmektedir. Sadece yazılı olarak ulaşılabilen bu hizmetin, herhangi bir MH numarası olmaması ve sesli olarak ulaşılamaması bu şikayetleri artırmaktadır.
Yerel Düzenlemeler: Binance, bazı ülkelerde yerel düzenlemeler nedeniyle faaliyet gösterememektedir.
Ozet, Sonuc ve Analiz
Özetle, merkezi borsalar arasında dünyanın en iyi kripto para borsasının Binance olduğu su götürmez bir gerçek. Komisyon ücretlerinin rekabetçi, işlem hacminin yüksek ve slipaj oranlarının sıfıra yakın seyrettiği bir borsayı her yatırımcı sever.
Yüzlerce kripto para ve işlem çiftlerinin bulunduğu borsada, Spot, Marjin ve Vadeli işlemleri de bünyesinde barındırıyor.
Borsa ekosistemindeki büyüklük göz kamaştırıyor. BNB Blokzincir ağı, Trust Wallet kripto para cüzdanı ve benzeri onlarca başarılı platform borsaya bağlı. Ayrıca borsa içerisinde bir NFT pazarı mevcut.
Binance TR ile Türkiye piyasasına oldukça başarılı bir şekilde giriş yapan Binance ülke genelinde liderliği kısa sürede eline almıştır.
Sonuç olarak, Binance, kripto para ticareti yapmak için oldukça iyi bir seçenektir. Daha iyisi borsanın kendisidir. Merkezi borsalar arasında diğer borsalar sadece Binance borsasına bir seçenek olarak kullanılabilir. Fakat şunu unutmamak gerekir hiç bir zaman mükemmel bir oluşum yoktur. Mevcut eksiklikler diğer kripto para borsaları ile kapatılabilir.
Ancak, çok ender de olsa yaşanan teknik sorunlar, canlı müşteri desteği olmaması ve yerel düzenlemeler gibi eksiklikleri ve yatırımın her türünün risk barındırdığını düşünerek bu konularda dikkatli olmak gerekir.
To Support the Referral Brotherhood Platform Register on Binance Exchange with the Referral Code GTKTSIOD {alertSuccess}
Note: "All content on this website is copyrighted."
Binance Borsasi Analiz Puanlari
Kategori | Puan | Açıklama | |
---|---|---|---|
Güvenilirlik | 5 | En güvenilir kripto para borsası. | |
Kullanım Kolaylığı | 5 | Kullanımı oldukça kolay. | |
Komisyon Oranları ve Ücretler | 4,5 | Komisyon oranları oldukça düşük. | |
Ürün Çeşitliliği | 5 | Mükemmel ürün çeşitliliği. | |
Genel Puan | 5 | Tartışmasız en iyi kripto para borsası. |