PAXG Coin Nedir? Makas Farkı Olmadan Gram Altın Alın

Bu yazıda PAXG coin nedir? sorusunu cevaplamaya çalışacağım. Ons altına sabit bir kripto para ile makas farkı olmadan nasıl gram altın alınacağını öğreneceğiz.

{getToc} $title={Table of Contents}

PAX Gold (PAXG) Coin Hakkinda Temel Bilgiler

Proje Adı: PAX Gold (PAXG) Coin

Bulunduğu Sektör: Stabil Coin (Tokenized Gold)

Web Sitesi: https://www.paxos.com/paxgold/

Toplam Arzı: 254,217.92 PAXG

Maksimum Arzı: *

Desteklediği Blok Zincir Ağları: Ethereum Blok Zinciri, BNB Blok Zinciri, Solana Blok Zinciri Ağları vb.leri.

Satın Alınabilecek Borsalar: Binance TR , Binance Global, MEXC, Kucoin, HTX, Gateio vb.leri.

PAX Gold (PAXG) Coin Nedir?

Giris

Bu yazımda sizlere Blok Zinciri ağı üzerinde çalışan ve stabil coin dediğimiz türden fakat sabit bir itibari paraya endeksli olmayan bunun yerine 1 ONS = yaklaşık 33,10 gr altına endeksli olan PAX Gold yani PAXG'yi tanıtacağım.

Son zamanlarda ister fiziki isterse dijital kanallardan olsun gram altın birikimi yapan insanların en çok şikayet ettiği şeylerin başında alım ve satım işlemlerinde karşılarına çıkan astronomik makas farkları geliyor. PAXG burada devreye girerek bizi bu yükten kurtarıyor ve gram altın yatırımı yapacak kişilere farklı bir kapı açıyor.

PAXG Nedir?

PAX Gold Coin (PAXG), gerçek altın ile desteklenen bir kripto para birimidir. Paxos şirketi tarafından oluşturulan ve yönetilen bir token olan PAX Gold, her bir tokenin gerçek dünyadaki fiziksel altın rezervlerine 1:1 oranında karşılık geldiği bir sistemle çalışır. Bu şekilde, PAX Gold sahipleri, kripto para birimi üzerinden fiziksel olarak sahip oldukları altının mülkiyetini temsil eder.

Her PAX Gold tokeni, Londra Bankacılık Metalleri Piyasası'nda (LBMA) tanınmış altın rafinerileri tarafından üretilen 1 Troy ONS (31.1035 gram) saf altına eşittir. Bu altın rezervleri, Paxos şirketi tarafından düzenli olarak denetlenir ve onaylanır. Paxos, sahiplerinin her bir PAXG tokenini fiziksel olarak altına dönüştürme imkanı da sunar.

PAX Gold Coin, blok zinciri teknolojisi aracılığıyla kolaylıkla transfer edilebilir ve sahiplerine dünya genelindeki herhangi bir yerde altın mülkiyeti sağlar. Aynı zamanda kripto para dünyasının avantajlarından yararlanarak anlık işlem yapma, düşük maliyetler ve kolaylık gibi faydalar sunar

PAXG, altın ve kripto para birimlerinin birleşimi olarak düşünülebilir. Altın gibi değerli bir emtiaya dayanan stabil bir varlık sunarken, blok zinciri teknolojisi sayesinde hızlı ve güvenli işlemler yapılabilir. Şunu unutmamakta fayda var altın fiyatları nasıl dalgalanıyorsa PAX Gold Coin'in değeri de altın fiyatlarındaki dalgalanmalardan etkilenebilir.

PAXG USDT Nedir?

1 ons yani 33.10 gr altın 1 PAXG coin'e eşittir. 1 USDT = 1 USD Amerikan dolarına eşit olduğunu biliyoruz. 1 ONS altın 2024 yılı Ocak Ayı itibari ile yaklaşık 2020 USD Amerikan dolarıdır, yani 2020 USDT'dir. PAXG/USDT paritesi ile dolar bazında PAXG alabilirsiniz.

ONS Nedir?

Burada araya girerek ONS nedir? öğrenelim. "ONS" (Troy ons olarak da bilinir), değerli metallerin ölçümünde kullanılan bir birimdir. Özellikle altın, gümüş, platin ve paladyum gibi metallerin ticaretinde yaygın olarak kullanılır.

Bir ONS, uluslararası olarak 31.1035 gram olarak kabul edilir.

Özellikle altın piyasasında, fiyatlar genellikle ons başına belirtilir. Örneğin, "altının ons başına fiyatı" ifadesi, bir ons altının dolar cinsinden değerini ifade eder. Ons altının dolar cinsinden ifadesi TL/Dolar arasındaki değerleme oranıyla da etkilenir. Örneğin TL Dolar karşısında değer kaybederse Ons/TL paritesinde Ons değer kazanır.

pax-gold-paxg-coin-nedir-makas-farki-olmadan-gram-altin-almak-referralbrotherhood.com

TL ile PAXG Coin Alarak Gram Altin Nasil Alinir?

TL ile PAXG almak için ilk önce BinanceTR kripto para borsasına kayıt olmanız ve para yatırmanız lazım. Şimdi bunları nasıl yapacaksınız adım adım öğrenelim.

Binance TR Borsasina Nasil Kayit Olunur?

İlk yapacağımız işlem eğer Binance TR hesabınız yoksa kayıt olmanız ve hesap açmanız gerekiyor. Hesap açarken gerçek ve iyi bir "Referans Kodu" ile kayıt olmanız indirimlerden faydalanmanız için yararınıza olacaktır.

Eğer Binance TR hesabınız varsa bir alt başlığa geçiniz.

Binance TR borsasına kayıt olurken "Referans Kardeşliği" ne özel en yüksek komisyon indirim oranı ve koin şeklinde cashback yani nakit para kazanma şansı yakalamak için aşağıdaki kayıt linkinden kayıt olunuz.

{getButton} $text={Binance TR Türkiye Kayıt Linki} $icon={link} $color={#00008B}

Not: Binance TR [Türkiye] borsasına kayıt olduktan sonra cep telefonunuza Binance TR [Türkiye] uygulamasını yüklemeyi unutmayın. Uygulamayı kullanmanız alım ve satım işlemlerinizde kolaylık sağlayacaktır.{alertInfo}
Not: Kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra kayıt bilgilerinizi bir yere not almayı unutmayınız.{alertInfo}
Not: Kayıt olduktan sonra KYC yani kimlik doğrulama işlemlerinizi yapmayı unutmayınız.{alertInfo}

 

Binance TR KYC kimlik doğrulama işlemleri için "Binance Türkiye Kimlik Doğrulama KYC Nasıl Yapılır?" adlı yazımı okuyabilirsiniz.{alertSuccess}

 

Bankalardan Binance TR Borsasina Nasil Para Yatirilir?

Binance TR hesabınıza mobil uygulamadan giriş yaptıktan sonra Cüzdan > Yatırma > Türk lirası (TRY) sayfasına gidiniz ve listeden kullanmak istediğiniz bankayı seçiniz.

Dikkat! Ekranda belirtilen banka hesap bilgilerine kendi adınıza olan bir banka hesabı aracılığıyla Türk Lirası transferi gerçekleştirebilirsiniz.{alertWarning}

 

Önemli Not: Vakıfbank, Akbank, Ziraat, İş Bankası, Şekerbank ve Fibabanka ile Binance Türkiye hesabınıza Türk Lirası yatırması ve çekimi ücretsizdir. Herhangi bir komisyon ücreti yoktur.{alertSuccess}

 

PAXG Coin ile Gram Altin Nasil Alinir? Ekran Goruntuleri ile Adim Adim Anlatim

1.Adım: İlk önce cep telefonunuzdan Binance TR uygulamasını açın Cüzdan > Yatırma bölümünü seçin.

binance-tr-nasil-para-yatirilir-turk-lirasi-yatirma-cuzdan-yatirma-ekrani

2.Adım: Daha sonra Türk Lirası (TRY) seçin. Listede yok ise arama bölümüne TRY yazarak aratabilirsiniz.

binance-tr-nasil-para-yatirilir-turk-lirasi-yatirma-try-paritesi

3.Adım: Binance TR cüzdanınıza TRY(TL) yatırmak için hangi bankadan EFT/Havale/Fast yapacaksanız o bankayı seçiyorsunuz.

binance-tr-nasil-para-yatirilir-eft-havale-fast-turk-lirasi-yatirma-banka-secimi-ekrani-3

Para gönderme işleminiz tamamlandı. Artık sıra geldi PAXG almaya.

Gönderdiğiniz TL ile Binance TR uygulaması üzerinden sıra ile Piyasalar > PAXG/TRY paritesi ile PAXG satın alabilirsiniz. Artık gönül rahatlığıyla makas farkına yakalanmadan gram altın birikimi yapabilirsiniz.

PAXG Coin Yorum

PAXG altın yatırımını seven fakat bu yatırımı bir Blokzincir ağı üzerinde çalışan bir kripto para ile yapmak isteyen yatırımcılar için çok iyi bir seçenektir. Makas farkının oldukça yüksek olduğu ülkemizde PAXG/TRY paritesi ile gram altın yatırımı yapmak ve makas farkından kurtulmak oldukça cazip görünüyor. Altın çok sağlam bir yatırım aracı olsa da kripto para piyasaları oldukça volatil piyasalardır. Her yatırımın riskleri olduğunu bilip buna göre hareket etmekte çok önemli.

Bu yazımı beğendiyseniz "Hooked Protocol (Hook) Coin Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?" adlı makalemi de okuyabilirsiniz.{alertSuccess}

Sonuc

Bu yazıda PAX Gold (PAXG) Coin'in ne olduğunu öğrendik. Blokzincir ağı üzerinde çalışan, karşılığının fiziki altın ile saklandığı, altına endeksli stabil bir kripto para ile makas farkı olmadan gram altınının nasıl alınacağını öğrenmiş olduk.

Note: "All content on this website is copyrighted."

Not: "Bu web sitesindeki tüm içerik telif hakkıyla korunmaktadır."

Referral Brotherhood

The author, who has been following Blockchain Technologies and the Cryptocurrency world since 2010, founded the "Referral Brotherhood" platform in 2021. The author, who loves science and astronomy, conducted mathematical studies on Fibonacci numbers and developed certain algorithms. In 2022, he discovered the application called "Crypto Bull vs Bear Index" and the first stable version of V.1.0 was published on 09.05.2022. In this way, it filled a huge gap in the cryptocurrency ecosystem. The author, who has received technical analysis, Blockchain technologies and digital marketing training, is fluent in the Pinescript programming language. Crypto Bull vs Bear Index

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu