Binance TR Türk Lirası ile Nasıl Bitcoin (BTC) ve Altcoin Alınır?

Bu makalede sizlere Binance TR borsasında Türk Lirası (TL) ile nasıl Bitcoin ve Altcoin alınır anlatacağım.

{getToc} $title={Table of Contents}

Giris

Ülkemizdeki ilk üç sıradaki kripto para borsasından biri olan Binance TR her geçen gün ülkemizde kullanıcı sayısını artırarak büyümeye devam ediyor.

Platformumuzda Binance TR borsası hakkında bir çok bilgilendirici makale yazdık. Binance TR borsasında nasıl hesap açılacağı ve nasıl para yatırılacağı hakkında insanları bilgilendirdik.

Tarafımıza gelen en çok sorulardan biri de Binance TR borsasına Türk Lirası gönderdikten sonra nasıl Bitcoin ve Altcoin alınacağı hakkındaydı. Doğal olarak kripto para borsaları ile yeni tanışan kullanıcılar bu soruyu soruyorlar.

İlk önce sitemizde bulunan ve aşağıya linklerini bıraktığım, Binance TR borsasına nasıl kayıt olunacağı ve nasıl Türk Lirası yatırılacağı, ayrıca nasıl KYC yani Kimlik doğrulama yapılacağının anlatıldığı yazıları okuyunuz. Eğer bunları zaten yaptıysanız yazıyı okumaya devam edin.

Binance TR Nasıl Kayıt Olunur? Nasıl Para Yatırılır? Öğrenmek İçin Tıklayınız.

Binance TR Kimlik Doğrulama (KYC) Nasıl Yapılır? Öğrenmek İçin Tıklayınız.

Binance TR borsasından nasıl Bitcoin ve Altcoin anlatımına geçmeden önce bir hususta sizi bilgilendirmem gerekiyor. Borsalarda alım ve satım işlemlerinde bazı emir farklılıkları vardır. Limit Emri, Piyasa Emri, Stop-Limit Emri ve OCO Emri adında bir çok çeşit emir türü vardır. Bu emirlerden Stop-Limit ve OCO emri ileri seviye tüccarlar içindir. Ben size Limit ve Piyasa emirlerinden bahsedeceğim.

Limit Emri ve Piyasa Emri Nedir?

Limit Emri

Limit Emri, Piyasa Yapıcı demektir. Yani borsa tahtasındaki alım ve satım emirlerinizi siz belirlersiniz. Bu tür emirlerde borsalardaki alım ve satım emirleri hacim olarak işlenir.

Artıları: Daha düşük fiyata alır daha yüksek fiyata satış yaparsınız. Alım ve satım komisyon ücretleri düşüktür.

Eksileri: Alım ve Satım işlerinizde işleminizin gerçekleşmesi için belirli bir oranda süre geçer. Bu süre sizin belirlediğiniz fiyata göre değişir.

Piyasa Emri

Piyasa Emri, Piyasa Alıcı demektir. Yani borsa tahtasındaki alım ve satım işlemlerinizi otomatik olarak tahta belirler. Uygun olan ilk fiyattan işleminiz gerçekleşir. Bu tür emirler hacim olarak işlenmez.

Artıları: Alım ve Satım işlemleriniz hemen gerçekleşir.

Eksileri: Alım ve Satım komisyon ücretleri yüksektir. Tahta fiyatına tabi olursunuz. Alışta daha yüksek satışta daha düşük fiyattan satma durumu oluşabilir. Eğer alım ve satım yaptığınız parite borsa tahtası likit değil ise slipaj durumu yaşanabilir. Slipaj oluşursa alım ve satım fiyat farkı artar. BTC/TRY veya USDT/TRY paritelerinde slipaj neredeyse hiç yoktur. Fakat hacmi düşük olan bir Altcoin' in işlem tahtasında slipaj olabilir.

binancetr-bitcoin-ve-altcoin-nasil-alinir-referralbrotherhood.com

Binance TR Borsasinda Turk Lirasi ile Nasil Bitcoin (BTC) ve Altcoin Alinir?

İşlemlerinizin kolaylığı açısından cep telefonlarınıza Binance TR mobil uygulamasını yükleyiniz. Buradaki anlatımı mobil uygulama üzerinden yapacağım.

Adim Adim Anlatim

1.Adım: Cep telefonunuza yüklediğiniz Binance TR mobil uygulamasını açınız ve hesap açtığınız bilgileriniz ile giriş yapınız. İlk önce Piyasalar daha sonra TRY bölümüne tıklayınız. Karşınıza alfabetik olarak listelenmiş Bitcoin ve Altcoin pariteleri çıkacak. Paritelerin hepsi TRY pariteleri yani hesabınızdaki cüzdanınıza yatırdığınız Türk Lirası ile alınabilecek kripto paralar. Bu örneğimizde Bitcoin yani BTC alacağımız için aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi BTC/TRY paritesine tıklayınız.

binancetr-bitcoin-ve-altcoin-nasil-alinir-1-referralbrotherhood.com

2.Adım: Şimdi BTC/TRY paritesinin içerisindeyiz. Bu ekranda BTC' nin fiyatı ve mum çubuklarından oluşan ekran ve aşağıda Al ve Sat butonları gözüküyor. Aşağıdaki resmi inceleyiniz. Alım yapacağımız için Al butonuna tıklıyoruz.

binancetr-bitcoin-ve-altcoin-nasil-alinir-2-referralbrotherhood.com

3.Adım: Bu ekranda resim aşağıda BTC/TRY paritesi alım satım ekranındayız. Buraya borsa tahtası da denir. Sol taraftaki ekrandaki kırmızı renkli emirler satış emirleri, yeşil renkli emirler ise alış emirleridir. Limit ve Piyasa emri arasından Limit emrini seçiyoruz. Biz bu örnekteki alış işlemimizde Limit Emir kullanacağız.

binancetr-bitcoin-ve-altcoin-nasil-alinir-3-referralbrotherhood.com

4.Adım: BTC/TRY paritesi (işlem çifti) Al ekranındayız. Aşağıdaki resmi inceleyerek yazıyı okumaya devam edin. İlk önce Limit Emri seçtim. Daha sonra BTC Limit Emri fiyatını: 1,248,500 TL olarak belirledim. Soldaki tahta çok likit olduğu için devamlı fiyatlar değişim halinde bunu unutmayın. Daha sonra 100 TL lik BTC almak için fiyat alım kutucuğuna 100 TL yazdım. Ve son olarak Al butonuna bastım ve emrim aşağıda Açık Emirler bölümünde alış emri olarak listelendi. Daha sonra piyasa aşağı doğru hareket etti ve emir gerçekleşti.

binancetr-bitcoin-ve-altcoin-nasil-alinir-4-referralbrotherhood.com

İşlemler bu kadar kolay. Binance TR borsasında Türk Lirası ile nasıl Bitcoin (BTC) alınır öğrenmiş olduk. Aynı adımlarla kolaylıkla Altcoin de alabilirsiniz.

Note: "All content on this website is copyrighted."

Not: "Bu web sitesindeki tüm içerik telif hakkıyla korunmaktadır.

Referral Brotherhood

The author, who has been following Blockchain Technologies and the Cryptocurrency world since 2010, founded the "Referral Brotherhood" platform in 2021. The author, who loves science and astronomy, conducted mathematical studies on Fibonacci numbers and developed certain algorithms. In 2022, he discovered the application called "Crypto Bull vs Bear Index" and the first stable version of V.1.0 was published on 09.05.2022. In this way, it filled a huge gap in the cryptocurrency ecosystem. The author, who has received technical analysis, Blockchain technologies and digital marketing training, is fluent in the Pinescript programming language. Crypto Bull vs Bear Index

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu